Dálková ostraha

13.01.2016

Výhody dálkové ostrahy

Jednou z největších výhod dálkové ostrahy je skutečnost, že Vám umožňuje monitorovat Vaše prostory i v době Vaší nepřítomnosti. Díky vyspělým technologiím může být dnes dohledový systém nainstalován téměř ve všech typech budov a prostor.

Můžete si například nechat nainstalovat kamerový systém v prostorech skladů. Ty zůstávají často po dlouhou dobu opuštěné, a tak může dojít k loupeži či krádeži, pokud nejsou dostatečně zabezpečené. Do objektů, které jsou monitorovány kamerami a případně chráněny další bezpečnostní technikou se zloději pokoušejí vloupat jen velmi zřídka. Zvyšuje se totiž díky kvalitní ostraze šance na jejich chycení.

Dálková ostraha ovšem nemusí být užitečná pouze pro prostory skladů. Díky bezpečnostním systémům můžete dohlížet také na provoz administrativních budov. Snížíte tak významně riziko krádeží či vynášení cenných předmětů. I krádeže prováděné zaměstnanci se rapidně snižují, pokud je objekt střežen pomocí dálkové ostrahy. Stejně tak se zlepšuje produktivita zaměstnanců, kteří si uvědomují, že jsou pod dohledem. Vymizí tak dlouhé pauzy na oběd a zaměstnanci se budou svědomitěji věnovat své práci.

Napojení na PCO

Bezpečnostní systémy a kamery mohou být také napojeny na pult centrální ochrany (PCO). Ten velmi dramaticky zefektivňuje účinky bezpečnostních opatření.

Pult centrální ochrany tvoří dohledové centrum, které přijímá informace o bezpečnostní situaci ze střeženého objektu. Tyto informace se neustále vyhodnocují jak samotným systémem, tak také za asistence pracovníka dohledového centra. Jedná se o ostrahu, která střeží objekt 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Při jakékoliv změně v bezpečnostní situaci je pult centrální ostrahy schopen reagovat ihned. Způsob reakce potom závisí na předem domluveném postupu, na kterém se dohodne bezpečnostní agentura s klientem. Může se jednat například o výjezd kontrolní hlídky, kontaktování předem určené osoby či Policie ČR. 

Ideální kombinace zabezpečení

Mnoho objektů či budov čelí zvýšenému bezpečnostnímu riziku. Může se jednat o banky, klenotnictví či průmyslové prostory, kde jsou uskladněné drahé stroje či nebezpečné chemikálie, které nesmí přijít do špatných rukou.

V takovémto případě je ideální spojit bezpečnostní služby dálkové ostrahy s využitím fyzické ostrahy přímo na místě. Objekt tak bude střežen pomocí technického zabezpečení, které lze napojit na PCO a navíc bude zajištěna dodatečná ostraha budovy. Může se například jednat o přítomnost fyzického strážce či využití služby pochůzek po areálu. Strážníci mohou být vybaveni podle požadavků klienta.

Spolupráce s bezpečnostní agenturou

Dobrá bezpečnostní agentura by měla být schopna zajistit komplexní ostrahu objektu a navrhnout ideální bezpečnostní opatření. Předtím, než s agenturou podepíšete smlouvu, si ověřte, zda je pojištěna proti škodě na klientovi. Také je dobré podívat se, jestli garantuje kvalitu svých bezpečnostních služeb. Tyto základní otázky jsou velmi užitečné při vybírání té správné agentury, které svěříte bezpečnost svých budov, skladů a jiných prostor.

 

 

Dobrá bezpečnostní agentura
Schopná bezpečnostní agentura se hledá těžko. Dbáme na to, aby náš seznam obsahoval jen kvalitní a prověřené bezpečnostní agentury, které nabízí profesionální bezpečnostní služby.

Bezpečnostní agentury v ČR
Bezpečnostní agentury poskytují svým klientům důležité služby jako ochrana osob a majetku a ostraha objektů. Bezpečnostní agentury působí nejen v místech jako Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Olomouc, ale po celém území ČR. Bezpečnostní agentury svým klientům nabízí maximální kvalitu poskytovaných bezpečnostních služeb, proto také na volná pracovní místa upřednostňují prověřené zaměstnance s dlouholetou praxí v oboru bezpečnostní služby.

Publikované články

Náhradní plnění 2012

13.12.2017

Dne 1.1.2012 vstoupila v platnost novela zákona 361/2011 Sb. o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje mnoho výrazných změn, které ovlivní ihned po tomto datu fungování prodeje zboží a služeb, které jsou nazývány náhradním plněním.

více »

Facility Management

28.11.2017

V dnešní době jsme obklopeni množstvím cizích výrazů a názvů. V tomto článku Vás seznámíme s výrazem Facility management a vším co je pod tímto slovním spojením zahrnuto.

více »

Náhradní plnění 2017

13.01.2017

S novým rokem Vám přinášíme informace o náhradním plnění. Stále totiž platí povinnost pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Podívejte se, jak tuto povinnost splnit v roce 2017.

více »

archiv »