Využití služeb bezpečnostních agentur

04.10.2011

Ochrana osob a majetku se během posledních let stala nezbytnou podmínkou k zajištění bezproblémového podnikání a chodu firem. Člověku, který chce mít vše pod kontrolou, se nabízejí dvě možnosti. Může si ostrahu zajistit sám, nebo se obrátit na odborníky. Bezesporu výhodnější se jeví využití služeb bezpečnostních agentur. Pokud se zákazník rozhodne pro agenturu, může si vybrat z široké palety služeb. Každá z nich nabízí určité výhody.

Mezi základní služby, které bezpečnostní agentury nabízejí nejčastěji, patří fyzická ochrana osob a majetku, střežený převoz finančních hotovostí a cenných zásilek, instalace zabezpečovacích a kamerových systémů a jejich napojení na pult centrální ochrany (PCO). Dále zákazníci mohou využívat služeb mobilních bezpečnostních hlídek. U většiny agentur se můžeme setkat také s doplňkovými službami, jako jsou pořadatelské a informační činnosti, úklidové práce, kontroly zaměstnanců a podniků nebo správa objektů. Některé agentury nabízejí při využití více služeb zvýhodněné balíčky, které šetří peníze. Tyto balíčky nejsou pevně dané, ale vytvářejí se individuálně podle konkrétních požadavků zákazníka.

Nejčastěji využívanou službou je fyzická ochrana osob a majetku. Pro ochranu lidí si může zákazník vybrat, zda tuto službu bude vykonávat pracovník agentury skrytě v civilním oblečení nebo v uniformě. Stejnokroje agenturních pracovníků budí respekt a jsou pro okolí jasným signálem toho, že objekt je střežen. Další výhodou zaměstnanců agentury oproti nekvalifikovaným strážcům je, že jsou proškoleni k tomu, aby odborně zajistili pachatele nebo místo trestného činu do příjezdu policie.

Na přání zákazníka mohou mít pracovníci některých agentur u sebe také vycvičeného psa. Pokud zákazník netrvá na celodenní ostraze, ale upřednostní občasnou kontrolu objektů, může využít služby mobilní hlídky, kterou bezpečností agentury rovněž nabízejí.

Další možností, jak lze majetek střežit, je využití bezpečnostní techniky. V této oblasti může agentura zajistit instalaci bezpečnostních a kamerových systémů. Výhodou využití služeb agentury je možnost napojení na pult centrální ochrany, který v případě napadení objektu vyšle na místo vlastní hlídku nebo upozorní policii.

Jinou často využívanou službou, kterou by měli vykonávat právě profesionálové, jsou převozy finančních hotovostí a dalších cenných zásilek. U této služby zákazníkovi odpadají starosti s pojištěním, bezpečnostní agentury totiž garantují vlastní pojištění, které si samy sjednávají u renomovaných pojišťoven.

Hlavní výhodou využití bezpečnostních agentur je tedy široká nabídka služeb na jednom místě, ze kterých si zákazník může vybrat to, co mu nejvíce vyhovuje. Kvalifikované proškolení pracovníků je pro agentury samozřejmostí. Kvalita jejich služeb je nadto zaručena certifikáty Národního bezpečnostního úřadu. Pokud je pro vás bezpečnost důležitou podmínkou pro spokojený pracovní i soukromý život, neváhejte se obrátit na bezpečnostní agenturu, která se postará o vše dle vašich požadavků a přání.

Dobrá bezpečnostní agentura
Schopná bezpečnostní agentura se hledá těžko. Dbáme na to, aby náš seznam obsahoval jen kvalitní a prověřené bezpečnostní agentury, které nabízí profesionální bezpečnostní služby.

Bezpečnostní agentury v ČR
Bezpečnostní agentury poskytují svým klientům důležité služby jako ochrana osob a majetku a ostraha objektů. Bezpečnostní agentury působí nejen v místech jako Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Olomouc, ale po celém území ČR. Bezpečnostní agentury svým klientům nabízí maximální kvalitu poskytovaných bezpečnostních služeb, proto také na volná pracovní místa upřednostňují prověřené zaměstnance s dlouholetou praxí v oboru bezpečnostní služby.

Publikované články

Náhradní plnění 2012

13.12.2017

Dne 1.1.2012 vstoupila v platnost novela zákona 361/2011 Sb. o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje mnoho výrazných změn, které ovlivní ihned po tomto datu fungování prodeje zboží a služeb, které jsou nazývány náhradním plněním.

více »

Facility Management

28.11.2017

V dnešní době jsme obklopeni množstvím cizích výrazů a názvů. V tomto článku Vás seznámíme s výrazem Facility management a vším co je pod tímto slovním spojením zahrnuto.

více »

Náhradní plnění 2017

13.01.2017

S novým rokem Vám přinášíme informace o náhradním plnění. Stále totiž platí povinnost pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Podívejte se, jak tuto povinnost splnit v roce 2017.

více »

archiv »