Karlovy Vary v záři festivalových reflektorů

05.09.2011

I letošní rok na začátku prázdnin měli lidé žijící v Karlových Varech možnost na pár dní sledovat, jak se jejich město proměnilo v centrum filmového a společenského dění. V prvních devíti červencových dnech se totiž konal 46. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Tato slavná akce není určena jen odborné veřejnosti, jak by se mohlo zdát. Na své si jistě přišla také veřejnost laická. Důkazem toho je celkový počet návštěvníků letošního ročníku, který přesáhl 12 tisíc. Promítnuto bylo 413 filmových představení, jež si nenechalo ujít celkem přes 126 tisíc diváků.

Karlovarský filmový festival ale není jen o filmech. Jde také o setkávání lidí, jež spojuje společná láska ke kinematografii. O zábavu a bujaré večírky do ranních hodin není v lázeňském městě nouze. Celá akce proto vyžaduje spolehlivé organizační a bezpečnostní služby. O bezproblémový průběh festivalu se již několik let stará bezpečnostní agentura D. I. Seven. Díky jejímu profesionálnímu přístupu a proškoleným pracovníkům s dostatečnými jazykovými znalostmi je v případě potřeby vždy na koho se obrátit a festival se obejde bez závažnějších problémů.

Západočeský festival patří mezi nejprestižnější filmové přehlídky, protože spadá do nejvyšší kategorie A. Splňuje totiž všechna kritéria, aby mohl být charakterizován jako "nespecializovaný festival se soutěží celovečerních hraných filmů". Sem patří také nejznámější filmové festivaly v Cannes, Berlíně, Benátkách či Tokiu. V České republice je karlovarský festival jediným svého druhu. Bývá označován jako nejvýznamnější mezinárodní festival ve střední a východní Evropě, a proto je mu nejen u nás, ale i ve světě věnována obrovská pozornost. Tento fakt dokládá i zájem 649 profesionálních novinářů na letošním ročníku.

Hlavní cenou pro nejúspěšnější snímek je křišťálový glóbus, který již několik let nese podobu dívky zvedající křišťálovou kouli. V průběhu festivalu jsou porotou udělovány i další ceny, jako je například cena za režii či nejlepší ženský a mužský herecký výkon.

Festivalu se každoročně zúčastňují slavné osobnosti filmového průmyslu. Do Karlových Varů v minulých letech zavítali například Antonio Banderas, Morgan Freeman či Helen Mirren. Ani letos tomu nebylo jinak. 46. ročník festivalu si nenechali ujít například John Malkovich nebo představitelka šéfky agenta Jamese Bonda Judy Dench..

Letošní ročník se velmi vydařil a fandové stříbrného plátna již teď vyhlíží ten další a doufají, že i příští rok se Jiří Bartoška a Eva Zaoralová postarají o skvělou podívanou a nezapomenutelné zážitky nejen na filmovém plátně.

Dobrá bezpečnostní agentura
Schopná bezpečnostní agentura se hledá těžko. Dbáme na to, aby náš seznam obsahoval jen kvalitní a prověřené bezpečnostní agentury, které nabízí profesionální bezpečnostní služby.

Bezpečnostní agentury v ČR
Bezpečnostní agentury poskytují svým klientům důležité služby jako ochrana osob a majetku a ostraha objektů. Bezpečnostní agentury působí nejen v místech jako Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Olomouc, ale po celém území ČR. Bezpečnostní agentury svým klientům nabízí maximální kvalitu poskytovaných bezpečnostních služeb, proto také na volná pracovní místa upřednostňují prověřené zaměstnance s dlouholetou praxí v oboru bezpečnostní služby.

Publikované články

Náhradní plnění 2012

13.12.2017

Dne 1.1.2012 vstoupila v platnost novela zákona 361/2011 Sb. o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje mnoho výrazných změn, které ovlivní ihned po tomto datu fungování prodeje zboží a služeb, které jsou nazývány náhradním plněním.

více »

Facility Management

28.11.2017

V dnešní době jsme obklopeni množstvím cizích výrazů a názvů. V tomto článku Vás seznámíme s výrazem Facility management a vším co je pod tímto slovním spojením zahrnuto.

více »

Náhradní plnění 2017

13.01.2017

S novým rokem Vám přinášíme informace o náhradním plnění. Stále totiž platí povinnost pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Podívejte se, jak tuto povinnost splnit v roce 2017.

více »

archiv »