Reportáž z mých závodů

27.10.2011

V neděli jsme přijeli z třídenního soustředění z Hustopečí u Brna,tak jsme z auta vybalili jen to nejdůležitější a praštili sebou do postele, protože už nebyla nálada ani síla vybalit všechno to naše nádobíčko včetně kola,  náhradních dílů atd..

V pondělí jsem měl volný den, tím mám na mysli volný den od kola, takže jsme dovybalili, a musel jsem se věnovat práci.

V úterý hodina příprava na trénink, pak silový trénink tz. intervalově kopce, mám tady u nás jeden kopec se 14-ti procentním stoupáním k jedné zdejší rozhledně, takže jsem si ho dal pětkrát naplno + hodina rozjetí, hodina vyjetí před a po tréninku a plus hodina převlékání a vzpamatování se po tréninku + práce.

Ve středu volný trénink cca dvě a půl hodiny, dále schůzka s mechanikem a přezouvání galusek a zase práce.

Ve čtvrtek volno od tréninku, ale zase práce a vyřizování nezbytných formalit ohledně závodů na Slovensku (výměna peněz, balení, příprava kola atd.)

V pátek ráno hodina a půl ostřejšího tréninku - rozježdění před víkendovými závody, nezbytná prohlídka, vyčištění kola a doladění drobností + výměna tréninkových kol za závodní karbonová. Po obědě odjezd na závody na Slovensko. Večer ubytování se, prezentace, projetí trati autem, večeře a spánek.

Sobota v sedm hodin ráno budíček, snídaně, odjezd na start, vybalení kola, převlékání, rozjetí před závodem, závod ve kterém jsem dojel z Čechů na druhém místě těsně za evropskou špičkou, vyjetí po závodě, naložení kola, odjezd na hotel, odpočinek (regenerace, masáž), večeře a spánek.

V neděli, nedělní závod - časovka moje neoblíbená disciplína, takže ten samý rituál jako v sobotu, ale s tím, že hned po závodech následuje odjezd domů do Čech. 

Závody dopadly tak jak jsem očekával, vzhledem k tomu, že nejsem vrchař ani časovkář, ale spíš spurtér, takže horská časovka není moje silná disciplína, ale jinak jsem s výkonem celkem spokojený, protože jsem svému úhlavnímu konkurentovi v sobotním závodě nadělil šest minut a v časovce rozdílem třídy.

Jinak si celý proces znovu zopakujeme, protože následuje již třetí víkend na kole, tentokrát na MČR odkud bych chtěl minimálně medaili.




Jmenuji se Tomáš Mošnička. Od roku 1995 jsem po úrazu páteře při motocyklových závodech na invalidním vozíku. Protože od mládí sportuji, tak i přesto, že se mi můj úraz stal při sportu, nikdy jsem na sport nezanevřel. Před úrazem jsem provozoval mnoho doplňkových sportů jak silových, tak i vytrvalostních. S přičiněním kamarádů jsem také začal velmi brzo po mém úraze vzpírat (u handicapovaných – benchpress), kde mým největším úspěchem byla zlatá medaile z MS. Nyní se věnuji cyklistice (handbike – ruční kola), zde jsem také získal několik cenných trofejí. Více podrobností na www.tomasmosnicka.cz .

Od začátku mojí poúrazové sportovní kariéry mne podporuje firma Sipadan a to jak sponzorsky tak i pracovně. Nejprve jsem pracoval na postu operátora PCO (pult centralizované ochrany) a později se firma rozhodla využít mých zkušeností s ostrahou a v současné době spolupracuji na reklamní propagaci této bezpečnostní a úklidové agentury viz. www.sipadan.cz

Dobrá bezpečnostní agentura
Schopná bezpečnostní agentura se hledá těžko. Dbáme na to, aby náš seznam obsahoval jen kvalitní a prověřené bezpečnostní agentury, které nabízí profesionální bezpečnostní služby.

Bezpečnostní agentury v ČR
Bezpečnostní agentury poskytují svým klientům důležité služby jako ochrana osob a majetku a ostraha objektů. Bezpečnostní agentury působí nejen v místech jako Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Olomouc, ale po celém území ČR. Bezpečnostní agentury svým klientům nabízí maximální kvalitu poskytovaných bezpečnostních služeb, proto také na volná pracovní místa upřednostňují prověřené zaměstnance s dlouholetou praxí v oboru bezpečnostní služby.

Publikované články

Náhradní plnění 2012

13.12.2017

Dne 1.1.2012 vstoupila v platnost novela zákona 361/2011 Sb. o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje mnoho výrazných změn, které ovlivní ihned po tomto datu fungování prodeje zboží a služeb, které jsou nazývány náhradním plněním.

více »

Facility Management

28.11.2017

V dnešní době jsme obklopeni množstvím cizích výrazů a názvů. V tomto článku Vás seznámíme s výrazem Facility management a vším co je pod tímto slovním spojením zahrnuto.

více »

Náhradní plnění 2017

13.01.2017

S novým rokem Vám přinášíme informace o náhradním plnění. Stále totiž platí povinnost pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Podívejte se, jak tuto povinnost splnit v roce 2017.

více »

archiv »