Humor a čistota

Jak tak brousím po internetu, tak jsem narazil na článek:

Německá uklízečka si spletla výtvarné dílo s nepořádkem a vyčistila ho

Zdroj ČTK

Umělecké dílo s názvem Když začne prosakovat strop v hodnotě 800 tisíc eur zničila snaživá uklízečka dortmundského muzea Ostwall. V dobré víře část díla smyla. Kurátorka muzea uvedla, že dílo nelze opravit. Naštěstí však bylo pojištěné.

No a tak dál pokukuji po podobných story a postupně narážím na různé vtípky a anekdoty o této profesi. Tak si říkám proč jich nedat pár do jednoho článku, snad to někoho pobaví i vzhledem ke skutečnosti, že práce uklizeček není nikterak jednoduchá, viz :

Uklízečku na koleji v Plzni vyděsili dva hadi ve skladu

Zdroj Novinky.cz

Šok zažila uklízečka na vysokoškolské koleji v Bolevecké ulici v Plzni. Když vytírala jednu z místností, která slouží jako sklad pro věci studentů, vyděsili ji dva exotičtí hadi. Jednomu koukala hlavička z nákupního košíku na kolečkách, kde byl schovaný mezi lampičkami. Na druhého žena málem šlápla. Jednalo se o půldruhého metru dlouhého hroznýše královského a užovku stromovou.

Pochopitelně ani naši umělci nenechají na této profesi „nit suchou", ale na konci tohoto videa pronese Oldřich Kaiser významnou větičku. http://www.youtube.com/watch?v=YPr705sPfFQ V souvislosti s touto větičkou mne napadá, že má pravdu. Profese uklizečky tu totiž vždy byla, je a bude a bude vždy žádaná. Tím chci nastínit, že nechci toto řemeslo nijak zlehčovat nějakými vtípky, jako je to u vtipů o blondýnách. Je to asi podobné jako například s vtipy o policajtech. Každý si z policie rád utahuje, ale bez nich by to asi nešlo.



Nicméně na závěr na odlehčení a pro pobavení, byť na úkor uklizeček pár anekdot:

Dvě uklízečky se baví u benzínové pumpy.
"Slyšela jsi, že se bude zase zdražovat benzín?" říká jedna druhé. "Mě je to jedno, já beru vždycky jenom za stovku."

Šéf přijme novou uklízečku a hned jí uloží práci: "Umyjte podlahu ve výtahu!"
uklízečka se zeptá: "V tomhle patře nebo ve všech?"

Dvě uklízečky (kamarádky spolupracovnice) jdou do lesa pro vánoční stromeček. Po dvou hodinách hledání se jedna zeptá té druhé:
"Tak co?"
"Ále, nikde nic."
"Víš co? Tak vezmeme nějaký bez ozdob."

„Včera jsem si u vás koupila tužkové baterie," svěřuje se uklízečka v trafice. „No a?" reaguje prodavač. „A vůbec nepíší!"

Ředitel jedné menší střední školy měl velké problémy s dospívajícími slečnami, kterým se zalíbilo používání rtěnky. Když si ji na dámských toaletách patlaly na rty, vždy potom zanechávaly obtisky na zrcadle. Když už se situace stávala neudržitelnou, ředitel se rozhodl razantně zakročit.
Zavolal si všechny dotyčné slečny a odvedl je na toalety. Tam už čekala uklízečka. Ředitel dívkám vysvětlil, že si asi neuvědomují, kolik práce dá uklízečce každý večer zrcadla umýt. Poprosil uklízečku, aby slečnám svoji namáhavou práci předvedla.
Uklízečka vytáhla ze skříně dlouhé koště s hadrou, namočila jej v  nejbližší záchodové míse a začala pucovat zrcadlo. Od toho dne se už žádný obtisk na zrcadle neobjevil.

Pan Novák sedí v poklidu na záchodě, když se najednou otevřou dveře a v nich uklízečka: „Nenechejte se vyrušovat, pane, hned jsem pryč - jenom to tady vytřu!"

 

Dobrá bezpečnostní agentura
Schopná bezpečnostní agentura se hledá těžko. Dbáme na to, aby náš seznam obsahoval jen kvalitní a prověřené bezpečnostní agentury, které nabízí profesionální bezpečnostní služby.

Bezpečnostní agentury v ČR
Bezpečnostní agentury poskytují svým klientům důležité služby jako ochrana osob a majetku a ostraha objektů. Bezpečnostní agentury působí nejen v místech jako Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Olomouc, ale po celém území ČR. Bezpečnostní agentury svým klientům nabízí maximální kvalitu poskytovaných bezpečnostních služeb, proto také na volná pracovní místa upřednostňují prověřené zaměstnance s dlouholetou praxí v oboru bezpečnostní služby.

Publikované články

Náhradní plnění 2012

13.12.2017

Dne 1.1.2012 vstoupila v platnost novela zákona 361/2011 Sb. o zaměstnanosti. Tato novela obsahuje mnoho výrazných změn, které ovlivní ihned po tomto datu fungování prodeje zboží a služeb, které jsou nazývány náhradním plněním.

více »

Facility Management

28.11.2017

V dnešní době jsme obklopeni množstvím cizích výrazů a názvů. V tomto článku Vás seznámíme s výrazem Facility management a vším co je pod tímto slovním spojením zahrnuto.

více »

Náhradní plnění 2017

13.01.2017

S novým rokem Vám přinášíme informace o náhradním plnění. Stále totiž platí povinnost pro zaměstnavatele s více jak 25 zaměstnanci zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Podívejte se, jak tuto povinnost splnit v roce 2017.

více »

archiv »